Hoe te beginnen met Google Adwords

Wanneer je hebt besloten om met Google Adwords aan de slag wilt gaan, zal je eerst een aantal stappen moeten ondernemen voordat je van start kunt gaan. In dit artikel vertellen we jou meer over het opzetten van een Google Adwords account en de stappen die daarop volgen. Lees snel verder wanneer je denkt dat Google Adwords van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw website.

Het opzetten van een Google Adwords

Het opzetten van een Google Adwords account is niet bijzonder moeilijk. Het enige wat je moet doen, is je inschrijven bij Google. Als je dat eenmaal hebt gedaan en Google heeft jouw account geaccepteerd, dan begint het echte werk pas. Ten eerste zal je je af moeten vragen of jouw product of dienst wel via het internet wordt afgenomen. Vervolgens ga je naar de zoekwoorden op zoek die jouw doelgroep voornamelijk gebruikt.

Wie zich aanmeldt bij Google Adwords kan gratis gebruik maken van de zoekvolume tool. Met deze tool kun je precies zien hoeveel internetters bepaalde zoekwoorden gebruiken.

De juiste zoekwoorden uitzoeken

De juiste zoekwoorden uitzoeken is niet makkelijk, maar één van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle Google Adwords campagne. Stel je krijgt veel bezoekers naar jouw website, maar je hebt de verkeerde zoekwoorden uitgekozen, dan zullen deze bezoekers weinig conversie opleveren. Hoeveel bezoekers er naar jouw website komen, is niet belangrijk. Het is belangrijker hoeveel van deze bezoekers relevant aan jouw business zijn.

Ben je nieuw in de Google Adwords campagne en heb je een beetje begeleiding nodig? Neem dan eens een kijkje op een Google Adwords Campagne starten.